Butiksejere vil flytte torvehal til Aksel Møllers Have

BYUDVIKLING. Butiksejere forslår, at en kommende torvehal flyttes til Aksel Møllers Have. Her kan den løfte området og besøges af mange flere mennesker, når metroen kommer, mener de.

Af Jeanette Hougaard

jhg@minby.dk

NY PLAN: Forslaget om torvehaller på Frederiksberg tager en ny retning – væk fra det projekt, der hidtil er blevet præsenteret på et borgermøde og som omfatter torvehaller på p-pladsen bag rådhuset og et underjordisk parkeringshus.

Et nyt forslag, som Frederiksberg Erhverv står bag, sætter i stedet fokus på Aksel Møllers Have som en ideel placering.

»Vi vil gerne arbejde med byudviklingen, så vi løfter de handelsgader der er. Det er vores hovedinteresse, vi har omkring detailhandlen. Vi er optaget af, hvordan man kan styrke vores handelsgader i stedet for at sprede handlen endnu mere, og derfor kommer vi med et alternativ,« forklarer Christian Jensen og understreger, at det er ment som et ideoplæg til diskussion.

Placering med stor trafik

I 2019 indvies både metroen ved Aksel Møllers Have og P-huset under Langelands Plads. Det vil medføre en markant forøgelse af forbipasserende i området. Mange lokale borgere vil benytte sig af metroen til og fra arbejde, mens mange borgere og besøgende vil parkere bilen i det nye p-anlæg, vurderes det i oplægget. Konklusionen er derfor, at det er oplagt at placere en torvehal i nærheden af disse. Som besøgende vil det samtidig være ideelt at kunne tage metroen direkte til torvehallen, fremhæves det i oplægget.

Løft til dødt område

Placeringen ved Aksel Møllers Have vil give et naturligt sammenspil og et løft til handelsgaderne Godthåbsvej og Falkoner Allé. Det kan Anina Rasmussen, der driver butikken Textur på Godthåbsvej 69, tilslutte sig. Hun er en af dem, der har skubbet på forslaget til den alternative placering.

»Man kunne løfte byen her lidt ved at lægge noget herude. Her er jo ikke andet end en Netto. Man skal da lægge ting dér, hvor der ikke er andet. Her er der jo ingen butikker, ingen konkurrene, ingen der vil blive sure over det. Og så er der rigtig mange villaer og metroen,« siger hun.

I hendes butik, der har bæredygtighed og økologi som omdrejningspunkt, vil Christian Jensens personlige tanker blive populære.

»Når vi snakker marked, så taler jeg heller ikke om et stort investorbaseret marked, det tror jeg ikke, der er grundlag for. Jeg forestiller mig mere noget græsrodsagtigt omkring bæredygtighed og økologi, som kunne være temaet for det hele. Vi kunne få gartnere og landmænd til at komme ind med varer og så supplere med andre ting,« siger han.

På p-pladsen bag rådhuset foreslås det i oplægget, at der i stedet opføres en pavillon med cafe, der kan supplere aktivteterne i Møstings Hus.

- læs flere artikler > artikel oversigt...