Forældre i oprør over pladsmangel

SKOLE. Skolen på Grundtvigsvej må vente, mens kommunens politikere har givet embedsmændene frem til nytår til at komme med en varig løsning.

Af Frank S. Pedersen

fsp@minby.dk

PROTEST: ’Seks års rod er nok for vores børn. Løsningerne skal findes nu.’ 371 havde mandag morgen tilsluttet sig opfordringen til kommunen på skrivunder.net om at få styr på forholdene på Skolen på Grundtvigsvej.

På den manglende skolegård, de manglende klubfaciliteter, og den nuværende og fremtidige pladsmangel, der er opstået, fordi kommunen har sendt for mange børn til skolen på flere klassetrin. Den nye skole bliver en årgang større hvert år, man har i øjeblikket op til 6. klasse, og til maj starter en ny årgang.

Problemerne er allerede på den politiske dagsorden. Senest førte et forslag om, at Skolen på Grundtvigsvej skulle overtage Skolen ved Bülowsvejs klub-hus to år før tid ikke til noget.

»Skolen på Bülowsvej er ikke en del af løsningen, det er holdningen hos alle partier,« sagde formanden for Undervisningsudvalget, Malene Barkhus (V), efter sidste mandags ekstraordinære møde i skoleforligskredsen. Ved mødet blev det til gengæld heller ikke besluttet, hvad Skolen på Grundtvigsvej så skal gøre.

»Vi har givet forvaltningen besked på, at der helst inden nytår skal være noget konkret, en løsning på skolens problemer,« siger udvalgsformanden. Hun håber dog allerede at have noget med til skolebestyrelsen om en månedstid.

»Til den tid er der mere kød på sagen og grund til at mødes,« forklarer hun i forhold til udvalgets afvisning af et møde i forrige uge.

Alvorlig situation

Den seneste manglende udvikling har tilsyneladende været dråben, der fik bægeret til at flyde over for mange forældre til børn på Skolen ved Grundtvigsvej. Frederiksberg Bladet har fået flere henvendelser fra forældre, der protesterer mod forholdene.

»Situationen har altid været alvorlig. Vi har de sidste seks år været generet af ad hoc ledelse fra politikere og forvaltning, som har resulteret i midlertidige løsninger og nye problemer,« fortæller skolebestyrelsesformand Lotte Hvid mens vi står ude i den midlertidige skolegård midt på vejen.

»Det er ærgerligt, alt kommer til at handle om dét og tager fokus fra det der er vigtigt, nemlig udvikling og drift af skolen og dens pædagogik,« mener hun.

Skolen er blandt andet speciel ved, at den ikke har traditionelle klasser, men hjemgrupper, hvor elever er blandet fra flere klassetrin. Hvilket blandt andet, i forhold til pladsproblemerne, gør det umuligt, at optage færre børn i de kommende år.

Ifølge breve fra forældrene betyder pladsmanglen blandt andet, at hjemgrupperne må skiftes til at holde frikvarter, hvilket giver mere uro på gangene hele tiden.

Pavilloner er udelukket

Nybyggeriet, som fylder udsigten til den rigtige skolegård, vil være en del af løsningen, men det er ifølge skolebestyrelsesformanden en stakket frist på den voksende skole. Hun ser frem til den løsning kommunen kommer med.

»Men det skal ikke være endnu en midlertidig løsning, det bliver vi ikke tilfredse med. Men det tror jeg også de har forstået i kommunen. Vi trænger til ro,« fortæller hun, der har fået lovning på, at der ikke bliver tale om en løsning med pavilloner, der vil optage plads i den i forvejen trange skolegård. Som i øvrigt i øjeblikket er fyldt op med byggeriet af en parkeringskælder.

»Jeg forventer, at de kommer med en løsning inden kommunalvalget, for derefter er jeg bange for, at der går lang tid, inden der kan tages en beslutning.«


- læs flere artikler > artikel oversigt...