Foreningsidrætten vokser på Frederiksberg

VÆKST. 12.658 dyrker idræt i en Frederiksberg-forening under DGI Storkøbenhavn. Det er en fremgang på 15 procent. Især Falcon og HSK vækster.

Af Bo Børresen

bob@minby.dk

IDRÆT: Flere og flere dyrker idræt i en forening under DGI Storkøbenhavn. Det viser en opgørelse af medlemstallet for perioden sidste halvår 2016 til første halvår 2017.

Frederiksberg er en af de kommuner, hvor medlemsfremgangen i DGI-forening-erne er størst. Her har der været en vækst på 15 procent, så der er nu 12.658 idrætsaktive i de idrætsforeninger, der er medlem af DGI Storkøbenhavn.

To af de foreninger, der har oplevet den største medlemsvækst på Frederiksberg, er Falcon Basketball og Hovedstadens Svømmeklub.

Bredde og opdeling

Falcon er vokset med 17,17 procent på et år, og er med sine mere end 1.000 medlemmer gået hen og blevet Danmarks største basketballklub.

Falcon-formand Christian Vinther forklarer noget af succesen med, at klubben i endnu højere grad prioriterer bredde frem for elite:

»Alle – uanset niveau – skal have mulighed for at komme ind på et træningshold. Det betyder, at spillerne kan tage venner og klassekammerater med, selvom de ikke har spillet basketball før.«

Hovedstadens Svømmeklub har oplevet en medlemsfremgang på hele 22,63 procent på et år og har nu 2.899 medlemmer på Frederiksberg. Væksten skyldes især den nye Flintholm Svømmehal:

»Vi har været gode til at udnytte vore haltider effektivt. Det gør vi for eksempel ved at dele et 25 meter-bassin op i to, tre eller helt op til fire dele. Så laver vi fire hold, der svømmer samtidig i de pågældende svømmebassiner. Udover at det giver flere mulighed for at svømme, får vores trænere mulighed for at fokusere på færdighedsudvikling og nærhed med svømmerne i vandet,« fortæller klubdirektør i Hovedstadens Svømmeklub, Lars Sørensen.

- læs flere artikler > artikel oversigt...