Frederiksberg-billeder flytter til ‘København’

LOKALHISTORIE. Fortidens Frederiksberg rummer 27.000 billeder, som du kan finde på en ny hjemmeside.

Af Heidi Engelund

hee@minby.dk

BILLEDER: Kvinder i lange kjoler, herrer med hat og små børn, der leger i Ladegårdsåen. Alt sammen minder fra fortidens Frederiksberg, som Stadsarkivet passer rigtigt godt på.

De 27.000 billeder har længe ligget på stadsarkivets hjemmeside danskebilleder.dk, men en ny hjemmeside er på vej.

Danskebilleder.dk står foran en udskiftning, og i den forbindelse har Frederiksberg Stadsarkiv valgt at skifte til kbhbilleder.dk

Brugervenlig database

KBH-billeder er Historie og Kunsts nye billeddatabase, og en af de nyeste og mest brugervenlige der findes, lyder det fra Frederiksberg Stadsarkiv.

Årsagen til at Frederiksberg Stadsarkiv skifter til kbh-billeder.dk er, at den lokale billedsamling også rummer mange billeder fra København, og den københavnske database har mange fotos fra Frederiksberg.

Så i fremtiden bliver billederne samlet på én database. Samtidig giver den nye billedplatform mulighed for, at man som bruger kan hjælpe med registreringen af billeder, ved at give billeder koordinator eller ved at tagge emneord på billeder.

De 27.000 billeder er kun starten, i de kommende år vil der løbende blive gjort flere billeder tilgængelig via kbh–billeder.

- læs flere artikler > artikel oversigt...