KsG sled sig til den lokale håneret

3. DIVISION. Det var hverken kønt eller velspillet, da FIF¿s 2. hold og KsG lørdag kæmpede om den lokale ære. Æren – og ikke mindst de to point – løb KsG med.

Af Bo Børresen

bob@minby.dk

HÅNDBOLD: Selvom man siger, at alting kan ske i lokalopgør, så måtte KsG påtage sig favoritrollen i lørdagens derby mod FIF’s 2. hold, der havde fordel af hjemmebane i Frederiksberghallen.

KsG er ét blandt fire hold, som har skilt sig ud i toppen af 3. division, pulje 6 og kæmper med om oprykning, mens FIF’erne mest af alt skal koncentrere sig om at holde afstand til bundplaceringerne.

Der var således andet end den lokale håneret på spil. De to point ville lune gevaldig hos FIF, mens de var påkrævet for KsG’s vedkommende.

Det var da også de rødblusede fra KsG, som kom bedst fra start. Foran 0-2, 2-4 og 5-8 lignede det en favoritsejr. Men så gik KsG’erne fuldstændig i stå. FIF fik reduceret til 7-8, og trods en KsG-scoring til 7-9, så var det hjemmeholdet, der dominerede.

FIF ikke bare udlignede til 9-9, men bragte sig også foran med både 10-9 og 12-11, hvilket var stillingen ved pausen.

Fra 1. halvlegs 20. minut og 12 minutter ind i 2. halvleg lykkedes det ikke KsG en eneste gang at passere FIF’s velspillende veterankeeper, Ken Berkowitz, i åbent spil.

Berkowitz havde et klart overtag over for de mere og mere tamme KsG-skytter, og havde det ikke været for et nogenlunde velfungerende KsG-forsvar, og tre straffekastscoringer af Frederik Pihl, så havde FIF skabt et afgørende forspring. Værterne kendte imidlertid ikke deres besøgelsestid.

Ka’ sgu Godt

Normalt så er KsG en forkortelse af ’Købmandsskolens Gymnastikforening’, men lørdag kunne KsG også oversættes til ’Ka’ sgu Godt’

Det var i hvert fald som om, at Mathias Merlis reducering til 15-13 (det første KsG-mål i åbent spil i 22 minutter) gav gæsterne den fornødne tro på egne angrebsevner tilbage. Små fem minutter senere havde KsG udlignet til 16-16, og herfra var udehold i teten – dog uden at kampen på nogen måde var afgjort.

Det var helt lige frem til 21-21 syv minutter før tid. Herefter lukkede KsG af, og det var som om, at FIF’erne tjekkede ud. Gæsterne bragte sig foran med 21-23, hvorefter KsG-keeper Mathias Skarby brød en sløj straffekast-statistik set med målmændenes øjne. På daværende tidspunkt havde både FIF og KsG scoret på fem ud af fem straffekast.

Mathias Skarbys redning blev et afgørende moment. Med ét minut tilbage af opgøret øgede KsG til 21-24. Målscorer var Christian Wøhlk, som indtil da først og fremmest havde markeret sig med en stærk indsats i forsvaret.

Det sluttede 21-25 til KsG. Cifrene lyver en smule, for derbyet var mere jævnbyrdigt end som så. Frederik Pihl blev KsG-topscorer med 7 mål – heraf 5 på straffekast, mens Mathias Merli nettede 5 gange.

KsG-cheftræner Finn Scharff glædede sig mere over resultatet end over udførelsen:

»Jeg er utilfreds med spillet, men jeg er tilfreds med indstillingen og viljen. I forhold til sejren i topopgøret over Amager SK var vi næsten ikke til at kende, men vi fik heldigvis vist hinanden, at vi også kan vende og vinde kampe på mindre god dag.«

- læs flere artikler > artikel oversigt...