Lad eleverne udfolde sig; det rigtige skoleudstyr er essentielt

Man skal aldrig gå ned på udstyr. Især ikke når det gælder samfundets kommende generationer, for det er dem, der skal sørge for, at vi kan holde fri og slappe af for vores pension, når den tid engang kommer. Derfor er det vigtigt, at eleverne har det rette udstyr i skolen, om det er laboratorieudstyr i form af et spektrofotometer, eller nyt inventar i form af stole og borde.

Derfor er det rigtige udstyr vigtigt

Måske giver det sig selv. En tømrer kan eksempelvis ikke skrue en skrue i et hul, hvis han kun er i besiddelse af en hammer. Det rigtige udstyr er essentielt, og det er det i endnu højere grad for vores børn og unge, som vi er nødt til at værne om og sørge for har det rigtige udstyr til formålet.

Det nytter eksempelvis ikke noget, at inventaret er mere end 50 år gammelt, og både stole og borde er ved at falde fra hinanden. Det samme gælder bøger og alt andet, som eleverne benytter i det daglige. Skoleudstyr dækker over mange ting, og der er dele af ansvaret for skoleudstyr, der ligger hos barnets forældre.

Forældre bør naturligvis sikre sig, at deres børn har alt det nødvendige udstyr hjemmefra som penalhus, blyanter, viskelæder og andet, der måtte være nødvendigt for at sikre en optimal skolegang. Det resterende er op til skolen, og faktisk er der mange danske skoler, der eksempelvis benytter oldgamle reagensglas, når de underviser i fysik og kemi. Det er både uhensigtsmæssigt og farligt.

Gør hverdagen interessant med det rigtige skoleudstyr

Glade børn lærer bedst. Sådan sagde man engang, og om der fortsat er nogle, der benytter sig af den sætning må være sagen uvedkommende. Uanset hvad, så er glade børn i hvert fald bedre end børn, der ikke er glade. Godt skoleudstyr er med til at sprede glæde blandt børnene, og i flere tilfælde kan det faktisk også være med til at gøre undervisningen langt mere interessant fra lærerens synsvinkel.

De fleste lærer har ekspertise indenfor et eller flere fag, og det er som regel en indre interesse hos den pågældende lærer, der har fået ham eller hende til at undervise i netop det fag. Hvad nu hvis det var muligt at gøre hverdagen spændende for begge parter, altså både for læreren og eleverne? Det er det faktisk, og eksempelvis en fysiklærer ville elske nye laboratorieglas og reagensglas.

Undgå uheld og fremtidige skader

Med det rigtige skoleudstyr mindskes sandsynligheden for uheld og fremtidige skader markant. Inventar er særligt vigtigt i forhold til fremtidige skader, for det er ingen hemmelighed, at dårlige, forkert indstillede, og generelt stole i dårlig stand, er en faktor, der kan måles på.

At sidde komfortabelt og særligt i den rette position, er noget af det vigtigste, og det er netop for at undgå fremtidige skader, der i sidste ende også koster samfundet penge.

Det rigtige skoleudstyr giver eleverne mulighed for at udfolde sig og selv få en forståelse for, hvor vigtigt rigtigt udstyr er.

- læs flere artikler > artikel oversigt...