Lærkehøj har ikke en kø af hjemløse

HJEMLØSE: Det kolde vejr har gjort det ekstra vigtigt for de hjemløse at finde en varm seng.

HERBERG: I sidste uge åbnede et nødherberg for hjemløse hos Frelsens Hær på Grundtvigsvej 17, da temperaturen lå et stykke under frysepunktet. På adressen kan hjemløse komme ind i varmen og sove, så længe det kolde vejr er på visit.

På Lindevangs Allé ligger herberget Lærkehøj, hvor der hver nat er plads til 14 hjemløse, der har brug for at overnatte indenfor i varmen.

Søren Romar er forstander på Lærkehøj, og han fortæller, at der endnu ikke har været kø foran herberget for at få en varm seng. Han mener, at en af årsagerne til, at der ikke er kø er, at natherberget først åbner kl. 23.30.

»Vi har 14 sovepladser i vores natherberg, men lukker ofte 16 personer ind. Og når det er rigtigt koldt laver vi plads til 20 personer,« fortæller han.

Søren Romar mener, at det midlertidige herberg på Grundtvigsvej kan være en af årsagerne til, at Lærkehøj ikke er overbooket.

»Vores belægning i de seneste uger har været som den plejer. Men skulle der blive behov for flere pladser, så har vi en vogn vi kan stille op, hvor der er otte sovepladser. Vi har meldt ud til vores naboer, at det kan være, at vognen kommer op, men endnu har der ikke været behov for det,« fortæller Søren Romar. hee

- læs flere artikler > artikel oversigt...