Legepladsen uden leg

KRITIK. Annette Ørts Hansen fra Gammel Kongevej er den seneste i en lang række af læsere, som har henvendt til Frederiksberg Bladet med en kritik af legepladsen i Frederiksberg Have. Hendes to drenge kalder legepladsen kedelig.

Af Bo Børresen

bob@minby.dk

LEGESYG: Der er ikke mange emner, som har udmøntet sig i så mange læserbreve i Frederiksberg Bladets mailboks, som legepladsen i Frederiksberg Have. Budskabene i brevene er i store træk enslydende: Legepladsen er kedelig og ubrugelig.

Den seneste i rækken af kritikere er den 45-årige designer, Annette Ørts Hansen, fra Gammel Kongevej:

»Da jeg i 2000 flyttede til Frederiksberg, var et yndet udflugtsmål en tur til Frederiksberg Have, hvor min datter elskede at lege og knytte nye relationer på legepladsen. Dengang var legepladsen helt klassisk med sandkasse, gynger, vipper, klatrestativer, rutsjebaner og rustik leg på naturlegepladsen i ’skoven’. Pladsen summede af livsglæde og børn i leg,« mindes Annette Ørts Hansen.

Læs også: https://www.frederiksbergbladet.dk/legepladsen-roevsyg-ubrugelig/

De har ødelagt den

Hendes forventninger var derfor store, da Slots- og Kulturstyrelsen valgte at lukke legepladsen tilbage i 2007 for at gennemrenovere den:

»Vi så frem til en ny og endnu bedre legeplads. Der var tilmed rygter om en naturlegeplads, som man ser det med stor succes andre steder,« fortæller Annette Ørts Hansen og fortsætter:

»Skuffelsen var derfor tilsvarende stor for min dengang otte-årige datter og hendes venner, da et par ubekvemme metal-hængekøjer, en sandkasse, træ-fabeldyr, væltede stammer, parkour-barrer og et meget utilregneligt sommerfuglespringvand blev resultatet af de mange anstrengelser og millioner af kroner. Dommen kom prompte fra min datter: ’hvorfor har de ødelagt vores legeplads, mor?’«

Søger ud af kommunen

Annette Ørts Hansen har i mellemtiden fået to små drenge. Selvom familien bor meget tæt på Frederiksberg Have, så går turen ikke længere til havens legeplads.

»De synes simpelthen, den er kedelig. Vi ender i stedet med at gå uden for Frederiksberg Kommune – blandt andet til legepladsen på Enghave Plads og Skydebanens legeplads. Jeg håber sådan, at den smukke plads i Frederiksberg Have igen kunne komme til at summe af børneleg,« lyder udgangsbønnen fra Annette Ørts Hansen.

- læs flere artikler > artikel oversigt...