Marie Louises årelange romance

RO RO RO DIN BÅD. Det startede med en rotur i en gummibåd for seks år siden. I dag er Marie Louise Ladegaard Petersen fra Julius Thomsens Plads U23-europamester i letvægtsdobbeltfirer med ambitioner om VM og drømme om OL.

Af Bo Børresen

bob@minby.dk

RONING: Vi skruer tiden tilbage til sommeren 2011. Marie Louise Ladegaard Petersen er 13 år og et lovende svømmetalent i Swim Team Hovedstaden. Hun har været udtaget til ungdomslandsholdet, men er så småt begyndt at miste lysten til svømning på eliteplan.

Det er sommerferie, og Marie Louise er som så mange gange før med familien på sejlerferie, da hun får mulighed for at ro i gummibåd. Hun er solgt fra første åretag.

»Det var sjovt. Det måtte jeg prøve igen, og da jeg var klar til at kvitte konkurrencesvømningen men stadig gerne ville gå til en eller form for sport, så tog min far mig med til Bagsværd Roklub,« fortæller Marie Louise Ladegaard Petersen.

Hun følte sig hurtigt hjemme på og ved Bagsværd Sø:

»I starten var det bare hyggeligt at gå til roning. Det var især det sociale samvær i klubben, jeg faldt for.«

Lille tekniker

Efterhånden afslører Marie Louise Ladegaard Petersen imidlertid også at besidde et udtalt ro-talent. Trods sine blot 160 centimeter, viser hun sig som en fremragende roer – ikke mindst teknisk.

»De fleste elite-roere er forholdsvis høje. Jo højere man er, jo flere watt kan man generere. Til gengæld behøver jeg ikke at tænke på vægten. Jeg har aldrig svært ved at holde mig under grænsen for, hvor meget en letvægtsroer må veje. Og jeg behøver heller ikke at tage hensyn, når jeg vægttræner. Jeg kan tage al den muskelmasse på, jeg vil,« forklarer Marie Louise Ladegaard Petersen og fortsætter:

»Det er kun, hvis jeg op til en konkurrence skal være med til at trække gennemsnitsvægten på en båd ned, at jeg mærker de vægt-udfordringer, som mange roere kæmper med til daglig.«

Europamester

Det er i sagens natur i letvægtsroning, at Marie Louise gør sig gældende. Ikke blot nationalt men også internationalt.

I starten af september 2017 når karrieren et foreløbigt højdepunkt, da Marie Louise udgør den ene fjerdedel af den danske letvægtsdobbeltfirer, der vinder guld ved U23-EM i Polen.

Et par timer senere opnår de samme fire danskere en 4. plads i den åbne klasse, hvor de vel at mærke er oppe imod Europas på alle måder tunge piger.

Tidligere på året blev den danske letvægtsdobbeltfirer nummer ni ved VM i Bulgarien.

»Det løb gik slet ikke, som det skulle. Så 2018’s helt store mål er at forbedre den placering. Og så skal vi da også forsøge at genvinde EM,« fastslår Marie Louise, men skynder sig at tilføje:

»Nu skal jeg lige kvalificere mig til båden først. Vi er ni kvindelige ungdomsroere i Danmark, som er meget jævnbyrdige, så alene at bevare pladsen er noget, jeg skal kæmpe hårdt for.«

Elsker at træne

Kæmpe hårdt må man sige, at Marie Louise gør. Hun træner hver eneste dag året rundt. Når ikke hun er ombord på en båd på Bagsværd Sø, så sidder hun i en romaskine eller også vægttræner hun. Men ikke en dag uden træning.

»Jeg elsker at træne, og det er meget sjældent at jeg har svært ved at komme ud ad døren og af sted til træning,« bedyrer den 19-årige skoleelev, der ved siden af de 18-20 ugentlige træningstimer går i 4.g på Falkonergårdens Gymnasiums særlige Team Danmark-linje.

Inden da gik Marie Louise på Kaptajn Johnsens Skole. Hun har altid boet på Frederiksberg. Først på Duevej og siden 2001 på Julius Thomsens Plads.

VM-medalje er målet

Som så mange andre elite-roere drømmer Marie Louise om at kvalificere sig til OL. Men her er snarere tale om en drøm end et mål, for vejen er lang, og nåleøjet ekstremt lille.

»Letvægtsdobbeltfireren er ikke på OL-programmet, så hvis jeg skal gøre mig forhåbninger om at komme med til OL, så skal det være i letvægtsdobbeltsculler eller i singlesculler. Og vi er mange om budet,« pointerer Marie Louise.

»Mit langsigtede mål er at vinde en VM-medalje som senior – enten i singlesculler, letvægtsdobbeltsculler eller i letvægtsdobbeltfirer. Det er umuligt at sige hvilken bådklasse, jeg ender med at satse på. Men så længe jeg synes, det er sjovt at træne, så bliver jeg ved. Og jeg elsker at træne,« slår Marie Louise Ladegaard Petersen endnu en gang fast.

- læs flere artikler > artikel oversigt...