Nedrivning af buen skal undersøges

Af Simon Reenberg

sre@minby.dk

Indsamling: Skal betonmastodonten, Bispeengbuen, bestå, eller skal den fjernes?

Hvis det står til foreningen Åbn Åen, så skal den fjernes. Derfor har de igangsat en indsamling. Pengene skal bruges til at undersøge, hvad det vil koste at fjerne buen, lede trafikken gennem en tunnel og åbne Ladegårds å.

I sidste uge var der samlet 52.000 kroner, som er doneret af 250 forskellige borgere. Hver en krone fra borgerne bliver matchet af Miljøpunkt Nørrebro op til 100.000 kroner. Det betyder altså, at foreningen håber på at få 100.000 fra borgerne og 100.000 fra miljøpunktet, og på den måde er der penge nok til at undersøge, hvad det vil koste at lave en tunnel fra jernbanen ved Fuglebakken Station frem til Borups Plads.

Derudover skal undersøgelsen give svar på, hvad det vil koste ekstra, hvis tunnellen skal laves på en måde, så man kan bygge boliger ovenpå den. Det skal også undersøges, hvordan åbningen af åen kan bidrage til at afhjælpe området i tilfælde af skydbrud.

Vurdering inden valget

Sagen er kommet frem påny, fordi buen står overfor at blive livstidsforlænget i 2020.

Det koster 125 millioner kroner, og det har fået både politikere og interesseorganisationer til at se på muligheden for at nedlægge Buen og åbne åen.

Selvom der er mere end to år til, har Åbn Åen og Miljøpunkt Nørrebro travlt. De håber nemlig på at have en rapport klar fra Rambøll inden kommunalvalget.

»Vi vil spørge alle partierne, om de vil forpligte sig på at føre sagen videre, hvis de bliver valgt,« siger Anders Jensen fra Miljøpunkt Nørrebro.

Det er tidligere blevet vurderet, at det vil koste op mod 2,5 milliarder kroner at lave en tunnelløsning. Men det kan ifølge Anders Jensen gøres billigere. Han glæder sig over, at borgerne har været villige til at støtte projektet økonomisk, og han ser frem til, at læse rapporten fra Rambøll, som også vil blive præsenteret her i avisen, når den ligger klar.

- læs flere artikler > artikel oversigt...