Ole og Helle flytter i seniorbolig

NYE BEBOERE. Parret Spanheimer flyttede i sidste uge ind i en af de nye seniorboliger på Diakonissen.

Af Heidi Engelund

hee@minby.dk

DIAKONISSEN: »Vi glæder os til fællesskabet,« fortæller Helle Spanheimer, der sammen med sin mand lige har pakket flyttekasserne ud i en af de nye seniorboliger på Diakonissestiftelsen.

De flyttede ind 1. februar i en af de i alt 47 nybyggede boliger, hvor en plads på venteliste har været så attraktiv endda før boligerne var bygget.

I hjertet af seniorboligerne er fællesrummet, hvor beboerne kan lære hinanden bedre at kende. Beboerforeningen bød beboerne på kaffe og kage.

»Det er rigtig spændende. Om lidt skal min mand og jeg se vores nye hjem for første gang. Vi har kun set billeder og været i en prøvelejlighed. Vi har ikke mærket lejligheden før,« fortæller hun og viser rundt i lejligheden og fortsætter:

»Her skal jeg have et lille bord med en symaskine. Hylderne er perfekte til mine kasser med ’børnebørns-ting’,« siger hun.

Fælles mad og motion

Næsten alle boligerne er udlejet, og det er også et helt særligt koncept, som lejerne skriver under på: Boligerne har fællesskab og tryghed som omdrejningspunkt.

»Jeg glæder mig så meget til det netværk og fællesskab, vi skal have. Til at få en dagligdag sammen med andre med samme interesser,« siger Helle Spanheimer, der har meldt sig som koordinator for motion.

Der er også koordinatorer for madklub, kreativitet og kultur.

Klartil alderdommen

Boligerne er også diskret forberedt for velfærdsteknologi, så man kan blive boende, selv om man med alderen bliver svagere.

Direktør for Diakonissestiftelsen Anne Mette Fuglholm fortæller:

»Vi har med seniorboligerne udviklet den perfekte bolig for mennesker i den sidste del af livet. Der er alle muligheder for at tage del i livsbekræftende fællesskaber, hvor man både kan få selskab og gøre noget godt for andre. Og når behovet opstår, kan boligerne tilpasses til hjælpemidler, ligesom de har både hjemmepleje og plejehjem i baghaven,« fortæller hun.

- læs flere artikler > artikel oversigt...