Skal Tommy Seebach have en plads?

FORSLAG. Tommy Seebach får måske en plads et sted på Frederiksberg. Et forslag fra S og V.

Af Heidi Engelund

hee@minby.dk

NAVNGIVNING: ’Disco Tango’ og ’Krøller eller ej’ var store hits tilbage i 70’erne, skrevet af den frederiksbergske afdøde musiker Tommy Seebach.

Derfor har 2. viceborgmester Michael Vindfeldt (S) og rådmand Jan E. Jørgensen (V) foreslået, at musikeren får en plads opkaldt efter sig for sin store indsats i musikkens navn.

De to politikere stillede også forslaget om, at Tine Bryld fik sin plads. Og det gjorde hun.

Jan E. Jørgensen synes, at Tomme Seebach fortjener en hæder.

»Tommy Seebach er en del af vores fælles kulturarv. Som barn i 70’erne har jeg skrålet med på ’Krøller eller ej’. Jeg kan også nævne en sjov episode fra en fest for medlemmerne af Folketinget, hvor Dan Rachlin som DJ havde svært ved at få folk på dansegulvet, men da han satte ”Disco Tango” på, var der fyldt med det samme. Seebachs musik var grand prix og det var folkeligt, men hvis man lytter grundigt efter ”Under stjernerne på himlen, så finder man ud af, at han også kunne være dyb. Han har sat sit præg på dansk musik i flere årtier, og hvis det ikke skulle være værd at fejre og udødeliggøre, hvad skulle så?,« siger han.

De to politikere foreslår, at det bliver en plads i Fuglebakkekvarteret, hvor Tommy Seebach boede, måske med mulighed for at lytte til hans musik.

»Historien om Tommy Seebach er ikke kun historien om en dans på roser. Men historien er også en historie om en mand og hans familie, om en flot karriere og et stort bidrag til den danske sangskat. Og så er Seebachs historie også historien om en af Frederiksbergs stolte sønner, som gjorde det rigtig godt og fortjener at bliver æret ved at få navngivet en plads eller vej efter sig,« siger han.

Familien Seebach takker

Familien Seebach er glade for forslaget.

»Det vil virkelig være en kæmpe ære med en plads på Frederiksberg opkaldt efter Tommy. Det var på Frederiksberg, at vi blev til en familie, og kvarteret havde derfor en helt særlig plads i hans hjerte. Tommy ville have været enormt stolt, og derfor er det naturligvis et projekt, vi kun kan støtte op om,« udtaler familien Seebach.

Forslaget var på kommunalbestyrelsens dagsorden 6. november efter redaktionens deadline.

- læs flere artikler > artikel oversigt...