Søndermarken er blevet mændenes nye mødested

MÆNDS MØDESTEDER. Mænds Mødesteder Frederiksberg træner frem mod at deltage i H.K.H. Kronprins Frederiks fødselsdagsløb, Royal Run, 2. pinsedag. Til træningen er der både plads til en hyggelig sludder og en god kop kaffe.

Af Bo Børresen

bob@minby.dk

ROYAL RUN: Når H.K.H. Kronprins Frederik 21. maj fejrer sin 50 års fødselsdag med motionsløbet Royal Run, er det ambitionen, at løbet også skal appellere til danskere, som er uvante med at bevæge sig.

Det er således vand på den folkesundhedsmæssige mølle, at foreningen Mænds Mødesteder Frederiksberg har startet en fælles løbetræning hver mandag i Søndermarken. Målet med træningen er at deltage i Royal Run på én mil-distancen (1,6 kilometer).

Til at hjælpe sig har de modne herrer allieret sig med løbetræner, Kristoffer Grubak, som de seneste ti mandage har holdt mændene til ilden, så Royal Run-drømmen kan blive til virkelighed.

Frirum for mænd

Kristoffer Grubak, der er personlig træner ved Træningsakademiet på Martensens Allé, takkede ja med det samme, da Mænds Mødesteder bad ham påtage sig opgaven som løbetræner:

»Jeg kan rigtig godt lide tanken bag Mænds Mødesteder. Det er et frirum for mænd, hvor man kan mødes og få et kammeratskab over forskellige aktiviteter. Jeg har selv en stor passion for løb, og jeg kan godt lide at give den glæde videre på vores ugentlige træninger frem mod Royal Run,« siger Kristoffer Grubak.

Der er kun én træning tilbage, før det går løs med Royal Run 2. pinsedag 21. maj. Det må imidlertid ikke holde nye spadsere- og løbemakkere fra at møde op i Søndermarken på mandag 14. maj kl. 16.00 på adressen Bag Søndermarken 20:

»Vi vil gerne have endnu flere løbemakkere. Alle er velkomne. Vi træner kl. 16.00-17.00. Der er tale om en relativ kort distance og på et niveau, hvor alle kan være med. For os er en hyggelig sludder og en god kop kaffe også en vigtig del af en god træning,« siger Bjarne Foldberg, der er næstformand i Mænds Mødesteder Frederiksberg.

Foldberg kan træffes på tlf. 61 29 41 29 eller e-mail: bjafol@gmail.com for mere info.

- læs flere artikler > artikel oversigt...