En terrier har bidt sig fast

HÆDER. Peter Garde modtog i sidste uge Frederiksberg Handicappris 2017 ved en ceremoni på Plejecenter Kastanjehaven.

Af Nanna Boye

nanna@lokalavisen-frb.dk

ILDSJÆL: Journalisten Peter Garde modtog Frederiksberg Handicappris 2017 fredag eftermiddag.

Prisen blev overrakt på Plejecenter Kastanjehaven, ud over blomster og æren modtog Peter Garde 10.000 kr.

Hvis man skal modtage Frederiksbergs Handicappris, skal man have gjort en særlig indsats for handicappede på Frederiksberg, og det har Peter Garde, der er talsmand for pårørendegruppen.

Til Frederiksberg Bladet siger han:

»Vi har protesteret mod kommunens plan om at samle 60 handikappede i små et -rumsboliger på Betty Nansens Allé. De tidligere ældreboliger var for små til de ældre, som er flyttet. Desuden er bygningen voldsomt angrebet af miljøgiften PCD, og det er vi selvfølgelig som pårørende, meget utrygge over. Prisen er en stor cadeau til hele pårørendegruppen, der har kæmpet mod projektet i to år. Kommunen viser demokratisk storsind ved at give os prisen,« siger Peter Garde.

Uvurderlig indsats

Borgmester Jørgen Glenthøj (K) holdt tale, ønskede tillykke og sagde bl.a.:

»Tak til alle jer, der gør noget for handikapsagen – både i det store og i det små. Jeres indsats er uvurderlig.

I år går Frederiksberg Handicappris til en person, der har skubbet på for at beboere med autisme eller udviklingshæmning kunne få det absolut bedste sted at bo.

Vi renoverer Betty Nansens Allé blandt andet til denne gruppe. Og årets prismodtager har været en ren terrier.

Og det er ikke nogen hemmelighed, at bølgerne til tider har gået højt. Men det gør ikke noget. For vores vinder er inspirerende og insisterende i sin søgen efter forbedringer og nye muligheder.

Han fortjener anerkendelse for sin indsats – ikke kun som pårørende og far til to piger med autisme, men som en stærk stemme for hele pårørendegruppen – og alle borgere med handicap.«

Mennesker ikke regneark

»Vi må først og fremmest se vores handikappede medborgere som levende mennesker og ikke fortrinsvis som faktorer i et regneark,« sagde Peter Garde i sin takketale.

»På vegne af de pårørende vil jeg sige: Drop den der giftige bygning. Det kan nås endnu. Byg nu i stedet noget smukt, egnet og fleksibelt, som vi alle kan være stolte af.

Tusind tak for handikapprisen.

Prisen går til vores store børn. De får en oplevelse, udflugt eller fest. Det ved vi ikke helt endnu,« sagde prismodtageren, Peter Garde der selv har to 27-årige tvillinger med autisme, som bor på bostedet Lindevej.

En terrieres egenskaber er i øvrigt: mod, vedholdenhed og intelligens, så kommunen har nok ikke hørt det sidste fra Peter Garde og pårørende -gruppen …

- læs flere artikler > artikel oversigt...