Fra Thorvaldsensvej til Løgumkloster: Næste stop Qatar

SKOLE-VM. I sommer drog de to FIF-drenge, Anton Fredslund og Oliver Lyksted, sammen på efterskole i Løgumkloster. Nu venter der Frederiksberg-duoen en oplevelse for livet, når de skal forsvare de danske farver ved skole-VM i Qatar.

Af Bo Børresen

bob@minby.dk

HÅNDBOLD: De har været bedste venner siden vuggestuen og boet på hver sin side af Thorvaldsensvej lige så længe. For godt otte år fik det tætte venskab yderligere en dimension, da de dengang otte-årige drenge troppede op i FIF.

Håndbolden skulle hurtigt vise sig at blive en fælles passion. I sommer besluttede Anton Fredslund og Oliver Lyksted så sammen at bryde med Thorvaldsensvej og hovedstaden for i stedet at prøve kræfter med de jyske håndboldspillere. De to Frederiksberg-drenge blev optaget på Sportsefterskolen SINE (Sønderjyllands Idræts- og Natur-Efterskole) i Løgumkloster og vinkede dermed farvel til de trygge omgivelser i FIF.

Fighterhjerter

Den hvide FIF-trøje er skiftet ud med en rød, og i dag tørner Anton Fredslund og Oliver Lyksted ud for SINE i den jyske U16-liga og møder hold som AGF/Viby, Skanderborg Håndbold og HF Mors/Skyum.

Sideløbende med DHF-turneringen har SINE spillet to kvalifikationskampe til VM i skolehåndbold, som finder sted i oliestaten, Qatar, i dagene fra 21. februar til 1. marts.

Tre jyske idrætsskoler sloges om retten til at repræsentere de danske farver i Qatar. Foruden SINE var det ISI Idrætsefterskole fra Ikast og Randers Sportsakademi.

SINE vandt begge sine kampe i overbevisende stil, og så var vejen ellers banet til en håndboldoplevelse af de helt store.

20 nationer er repræsenteret ved skole-VM i Qatar. Danmark (SINE forstås) er seedet i øverste lag og altså blandt favoritterne. Anton, Oliver og kompagni får dog utvivlsomt hænderne fulde, idet de skal op imod både årgang ’02-, ’01- og ’00-spillere. Selv stiller danskerne kun med årgang ’01- og ’02-spillere.

De to FIF’ere, der begge er 16 år og fra årgang ’01, er dog trygge ved egne evner:

»Vi mener, at vi har et hold, der kan gøre sig i turneringen. Vi har i alle kampe vist stort fighterhjerte, store kollektive styrker og individuelle kvaliteter,« pointerer Anton Fredslund, der primært spiller playmaker.

Venstrefløjen Oliver Lyksted supplerer:

»Vi vil stå ved vores værdier som er hårdt arbejde, engagement, målrettethed, samarbejde og smil på læben.«

Stolte repræsentanter

Under alle omstændigheder venter der de to Frederiksberg-drenge et par uforglemmelige uger – såvel sportsligt som kulturelt. Omgivelserne kommer heller ikke til at fejle noget. De danske spillere kan således se frem til at blive indlogeret på Hotel Marriott i Doha. Luksus og eksklusivitet i absolut topklasse.

Der er ikke noget at sige til, at de to tidligere elever på Skolen ved Bülowsvej glæder sig:

»Vi er meget stolte over at skulle repræsentere Danmark ved VM. Vi glæder os helt vildt,« fastslår Anton Fredslund.

- læs flere artikler > artikel oversigt...