‘Tigrene’ brølede sig i DM-finalen

3. DM-SEMIFINALE. København Håndbold vandt den tredje og afgørende semifinale 27-26 over Viborg HK. Dermed er ¿tigrene¿ fra Frederiksberg for andet år i træk klar til DM-finalerne, hvor Odense Håndbold venter.

Af Bo Børresen

bob@minby.dk

HÅNDBOLD: Det var med ryggen mod muren, at grundspilsvinderne fra København Håndbold tog hul på den forgangne uge. ’Tigrene’ havde tabt den første DM-semifinale mod Viborg HK hjemme på Frederiksberg og var dermed pisket til at vinde tirsdagens returopgør i Viborg, hvis sidste års finaleplads skulle gentages.

Det gjorde København Håndbold – endda i overbevisende stil. Gæsterne førte 11-14 ved pausen og endte med at vinde med komfortable 25-31.

De 2.205 tilskuere i Viborg så et tændt Frederiksberg-hold føre fra start til slut. Kelly Dulfer og Stine Knudsen blev København-topscorere med hver 6 mål.

Flyvende fra start

Så var det sådan set ’bare’ at fortsætte i samme spor, da det fire dage senere gjaldt den tredje og afgørende semifinale i Frederiksberg Opvisningshal.

Det så København Håndbold da også ud til at have tænkt sig at gøre. Hjemmeholdet startede som lyn og torden og bragte sig foran med 7-2 efter små otte minutters spil.

Viborgenserne havde imidlertid ikke i sinde at lade København Håndbold stikke af sted med finalepladsen uden kamp. De hvidklædte gæster spillede sig gevaldigt op og i løbet af 16 minutter var forspringet udlignet: 12-12 efter 24 minutters spil.

Værterne fra Frederiksberg gik til pause med en beskeden 15-14 føring. Det blev dog hurtigt øget til et 17-14 forspring. Men nok en gang svarede Viborg igen med udligning til 19-19 og sågar også en føring på 21-22.

Det skulle imidlertid vise sig at blive både kampens første og sidste Viborg-føring. København-spillerne slog til, da det virkelig gjaldt. 21-22 blev forvandlet til både 23-22 og 25-23, og da Mia Rej ét minut før tid øgede til 27-24, var kampen reelt set afgjort. Det kunne to hurtige Viborg-scoringer og en bolderobring ikke ændre på.

Det sluttede 27-26 til København Håndbold. DM-finalen var i hus, og jublen blandt spillere, ledere og tilskuere ikke til at tage fejl af.

Svenske Jenny Alm tegnede sig for en række afgørende scoringer og var også Københavns mest scorende med i alt 6 mål.

Claus Mogensen, cheftræner for København Håndbold, var naturligvis svært tilfreds med tingenes tilstand:

»Kampen opsummerer egentlig vores sæson. Vi har nogle udsving. Kampen er lige med fem minutter igen, og så formår spillerne at hive det bedste frem i de afgørende minutter. Det har vi set rigtig mange gange. Det er en vildt sej kvalitet, spillerne viser,« fastslår cheftræneren og fortsætter:

»Det er en fantastisk fed følelse, at vi kvalificerer os til finalen. Især måden kampen bliver afsluttet på. Det er så tæt og intenst, så det er virkelig en befriende måde at vinde på.«

Første finale på lørdag

Nu gælder det så DM-finalerne, der ligesom semifinalerne spilles bedst-af-tre kampe. Modstanderen er Jan Pytlicks Odense Håndbold. Første kamp spilles i Frederiksberg Opvisningshal på lørdag 19. maj kl. 16.10 med returopgør på Fyn tre dage senere.

- læs flere artikler > artikel oversigt...